Del av arv till byföreningens medlemmar

I dagarna fick styrelsen ett brev från en advokatfirman Aprilia med ett glatt besked!

Ett testamente har tilldelats Bäcks byförening och dess medlemmar av en tidigare bosatt person i Bäck som lyder på dryga 16 miljoner kronor som ska fördelas med 20% till föreningens ideella arbeta och resterande delas mellan medlemmarna där varje betalt medlemskap under 2019-2022 ger en andel vardera per hushåll. Med förbehåll om att uppgifterna inte är helt kontrollerade ännu.

Detta ger föreningen dryga 3 miljoner att t ex bygga ett utegym för eller kanske bygga en bygård?

Styrelsen och kassör kommer nu att börja gå igenom alla betalda avgifter för att sammanställa rätt andelar ska betalas ut till alla medlemmar.

För dig som vill veta mer om medlemskap i Bäcks byförening se vår hemsida under medlem

Mer information om detta kommer att skickas ut framöver.

Bäcks Byförening, 1 april

Äldre nyheter

Tack alla häxor och monster!

Tack alla häxor och monster!

SPÖKVANDRING Oj, vilken läskig men härlig kväll det blev på spökvandringen under halloween. Tusen tack alla som kom och skrämdes i skogen. Så coola och snygga dräkter syntes överallt! Hoppas ni som gick inte blev alldeles för skraja!Tack alla volontärer, fixare och...

läs mer
Bilder från HLR kursen

Bilder från HLR kursen

I oktober samlades ett gäng på inte mindre än 10 tjejer från byn för att lära sig HLR (Hjärt och lungräddning) och första hjälpen nere på Walabogården. En superkurs med så mycket livsviktig information. Riktlinjerna för HLR ändras ibland och då är det bra att veta vad...

läs mer

Få senaste nytt från grannen i Bäck

Du som bor i Bäck, anmäl dig till föreningens nyhetsbrev så får du med jämna mellanrum information om vad som händer i byn direkt i din inbox.