Sommar, semester och grannsamverkan

DAGS FÖR SEMESTER?
Nu är det många som snart börjar sin semester och som kanske ska resa bort. Sedan 2015 är Bäck ansluten till nätverket Grannsamverkan. Nedan följer information och påminnelse om grannsamverkan och hur man kan skydda sig när man exempelvis är bortrest.

Vad innebär grannsamverkan?
Syftet med Grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet genom ökad uppmärksamhet från de boende i området samt kunskap om hur man skyddar sig, vilket avskräcker och försvårar för tjuven.

Några tips…

* Prata med dina grannar och berätta om och när du ska resa bort.
* Överstäda” inte tomten, lämna hellre några saker som ger intryck av att du är hemikring. Ex. leksaker, något trädgårdsredskap, en hink eller något plagg.
* Om du tar bilen på semestern, be någon granne parkera sin bil på din tomt någon gång, flytta en trädgårdsmöbel eller ett redskap.
* Lämna kontaktuppgifter till grannen ifall hen behöver kontakta dig under tiden du är bortrest.
* Hjälp varandra att ta in posten
* Tänk på vad du delar i sociala medier och att inte dela allt offentligt. Skulle du upptäcka ett brott, ring 112 om det är brådskande alternativt 114 14 om det inte är brådskande.

Mer om Grannsamverkan i Bäck samt kontaktuppgifter till våra lokala ombud hittar du här.

/ Styrelsen


Äldre nyheter

Få senaste nytt från grannen i Bäck

Du som bor i Bäck, anmäl dig till föreningens nyhetsbrev så får du med jämna mellanrum information om vad som händer i byn direkt i din inbox.