Den stora påskäggsjakten i Bäck

På påskafton arrangeras en Påskäggsjakt i skogen mellan Bäck och Västbyggeby.

En slug påskkärring har gett Bäckbarnen en utmaning: Klara hennes tipspromenad och få ett påskägg fyllt av godis när du lämnar in ditt kontrollkort vid målgång! I år kan barnen med fördel kika på följande barnprogram för att klara årets frågor bättre:

https://www.svtplay.se/video/15559297/maskinen-kroppen/maskinen-kroppen-sasong-1-skelett?start=auto

och:

https://www.svtplay.se/video/15611448/maskinen-kroppen/maskinen-kroppen-sasong-1-muskler?start=auto

Påskägg

Tillsammans med vuxen person ska barnen gå en snitslad slinga i skogen. Under slingans gång ska barnen svara på kluriga frågor i en tipspromenad.

Kostnad: Alla som är medlemmar i Bäcks byförening går gratis! Om man har gäster som inte är medlemmar på besök så är kostnaden 30:- per ägg. Ni som ännu inte betalt medlemsavgiften (100 sek) kan passa på att göra detta i samband med påskäggsjakten.

Ni betalar antingen kontant vid start men ännu hellre till föreningens Swishkonto: 12345 48 400. Skriv påskäggsjakt och deltagarnamn på barnen som ska ha ägg.

Anmälan: senast onsdag den 28/3-18. Vi behöver anmälan för att veta hur många ägg vi ska köpa in. Anmäl till info@backsbyforening.se eller via SMS till 0709-323140. Skriv namn på barnen som ska delta i anmälan.

Drop-in-start mellan 10.00 och 11.00.

Plats: Start och målgång på skogsvägen som går ner mellan Bäckvägen 73B och Bäckvägen 75. Tänk på att välja ”rätt skor för dagen”.

påskkarta

Välkomna önskar Bäcks Byförening!

Äldre nyheter

Bilder från HLR kursen

Bilder från HLR kursen

I oktober samlades ett gäng på inte mindre än 10 tjejer från byn för att lära sig HLR (Hjärt och lungräddning) och första hjälpen nere på Walabogården. En superkurs med så mycket livsviktig information. Riktlinjerna för HLR ändras ibland och då är det bra att veta vad...

läs mer

Få senaste nytt från grannen i Bäck

Du som bor i Bäck, anmäl dig till föreningens nyhetsbrev så får du med jämna mellanrum information om vad som händer i byn direkt i din inbox.