Glad påsk och tips från grannsamverkan

Vi i Bäcks byförening önskar er alla en riktigt glad påsk.

Kom-ihåg påskäggsjakt på lördag och ev. nån annan överraskning på söndag.

Inför påsken.

Lite tips om hur du kan skydda förebygga att bli utsatt för inbrott

– Berätta för någon av dina grannar att du/ni reser bort, samt under vilken tidsperiod du blir borta.

– Berätta också för grannen, om en vän till dig, släkting, eller annan kommer att bo hos dig. Eller om någon kommer till dig för att vattna blommor, eller hämta posten.

– Låt en granne köra fram din soptunna om ni har sop-hämtning. Gärna med lite sopor i. Det är ju ett tecken på att ni faktiskt ”är hemma”.

– Ha belysning och en radio på timer i bostaden. Låt det se ut som att du/ni är hemma.

– Om det ligger något på din grannes förstukvist, uppfart eller annan plats till bostaden, som normalt inte brukar ligga där. Ta bort det. Det kan vara ”någon” som rekar för inbrott. Det kan vara kvistar, en gammal sko, stenar eller annat.

– Gå inte ut på facebook, instagram eller annan media och be-rätta med bilder att ni ska vara bortresta. Informationen kan nå fel personer.

Polisen Gävle

Äldre nyheter

Bilder från HLR kursen

Bilder från HLR kursen

I oktober samlades ett gäng på inte mindre än 10 tjejer från byn för att lära sig HLR (Hjärt och lungräddning) och första hjälpen nere på Walabogården. En superkurs med så mycket livsviktig information. Riktlinjerna för HLR ändras ibland och då är det bra att veta vad...

läs mer

Få senaste nytt från grannen i Bäck

Du som bor i Bäck, anmäl dig till föreningens nyhetsbrev så får du med jämna mellanrum information om vad som händer i byn direkt i din inbox.