BEDRÄGERIER

I bifogade filer finns information om aktuella bedrägerier, och hur man på bästa sätt kan undvika att drabbas. En stor del av informationen är riktat främst till äldre medborgare. Men, vem som helst kan bli utsatt. Så informationen är viktig för oss alla. Och, för oss som har äldre föräldrar och andra närstående, innebär det att vi måste hjälpas åt.

I de bifogade filerna om bedrägerier finns en https://adress. Det är några kortfilmer om bedrägerier som är sevärda.

Det är bara att kopiera och klicka in i sökfältet på internet https://youtu.be/W9vuRLZGDdI

KONTAKT

Om ni önskar mer info gällande bedrägerier, kontakta Anders Persson Brottsförebyggande rådet, Gävle kommun 070-0848878 (ej helg) Det mesta finns på nätet. Det räcker att skriva bedrägerier i sökfältet på google. Då kommer fler olika uppslag, och läsvärd info.

LÄMNA TIPS

Att lämna tips gällande misstankar om brott, eller att ett område är drabbat av äggkastning, bilar som blir repade eller bilar som ser ut si och så, eventuellt registreringsnummer mm.

– Ni kan gärna meddela kortfattat vad som sker/ eller har skett i ert område. Men jag ber er att följa direktiven.

Vid pågående brott, Ring 112.

– Fordon som åker runt i området, personer som uppför sig underligt. När magkänslan säger dig att någon rekar för att göra inbrott eller annat. Ring 11414.

– Om du vill tipsa polisen att du tror det sker narkotikaförsäljning från en viss adress. Fordons registreringsnummer som kan höra ihop med dina misstankar. Om du vet vilket namn det står på lägenhetsdörren. Eller andra miss-tankar. Gå in på www.polisen.se Klicka på Jag har sett eller hört /Tipsa polisen Följ direktiven genom att skriva ner så mycket du kan om det du sett och hört.

112 och 11414 fungerar dygnet runt. Svarar gör dom så snart det är er tur.

Lämna tips på nätet kan du göra dygnet runt. Men, svarstiden, samt att din info ska hamna hos rätt mottagare sker inte omedelbart. Men, definitivt vardagar.

Det är väldigt viktigt att använda de kanaler som finns på rätt sätt. Det tar enormt mycket tid ibland att bemöta vissa av de mejl som inkommer. Informera oss gärna. Men, inte förrän ni har skickat in tipsen enligt ovan, eller ringt 11414 alt, 112.

DOKUMENT

  1. Gannsamverkansansvarig Sabina Viktorsson från området Brf Stenbäret i Sätra
  2. Gsv tips från Jonas Sundqvist
  3. Skydda dig mot bedrägerier på stan
  4. Skydda dig mot bedrägeri i hemmet