Jag har under flera år mustat äpplen från egna träd och fått både till äppelmust och egen äppelcider. Förra året köpte jag lite bättre utrustning så att jag enklare kan göra mera äppelmust. Nu finns t o m kapacitet att ta emot en del äpplen av privatpersoner som vill ha hjälp med att musta.

Att göra äppelmust är ett enkelt sätt att ta till vara på alla äpplen som blir. Om ni nu har några äpplen på träden i år? Själv har vi dåligt med kart på träden.

Man kan få råmust i sina egna kärl som man sedan själv pastöriserar, fryser in eller gör cider/äppelcidervinäger av. Eller så kan jag hjälpa till att pastörisera musten och så får ni dem förpackade i 3 liters sk pouchbags, nästan som en bag-in-box fast utan kartong, som håller i minst ett år i rumstemperatur.

Mycket begränsat med tider men är ni intresserade så hör gärna av er till mig. Det går att läsa mer om detta projekt på en hemsida jag byggt, Bäcks mikromusteri. Mikromusteri just för att jag inte kan ta emot så mycket äpplen som ett ”vanligt” äppelmusteri.

Så här såg det ut förra året då jag mustade äpplen:

Henrik Rossini, Bäckvägen 88