Hjälp oss med din gårds historia

AnnaOstblomStigHej kära granne och Bäckbo!

Vi i Bäcks byförening har under året startat ett antal studiecirklar i meningen att dokumentera vår bys historia alltsedan 1500-talet fram till dags dato, alltså nutid. Så i all ödmjukhet ber vi nu alla att skriva några rader om ”ditt hus” dess historia osv. (se bifogat formulär)

Visste du t.ex:

  • Att Karl XIV:s sarkofag fraktades genom Bäcks by över gamla Bäckbron
  • Att dåtidens bandylöfte nr 1, Einar Ask, sköt stenhårda straffar mot Lassyms uthusvägg
  • Att den första televisionsappaten i Bäck på 50-talet inhandlades av Per-Erik vid Skiljebro
  • Att Bäck har härbergerat och fortfarande besitter många kända begåvade författare, konstnärer, musiker och skådespelare. Där vissa t.o.m figurerat på den vita duken i rikskända Änglagård mm och där musiker turnerat med både Lil-Babs och Jimi Hendrix och skakat hand med Janis Joplin och Jokkmokks Jocke.

Kul va!

Förhoppningsvis kommer du genom din medverkan att bidra med både intressant och värdefull information om Bäck och dess historia så vänligen skriv ut och fyll i det bifogade formuläret. Lägg sedan kuvertet i brevlåda 37 på Bäckvägen . HELST FÖRE JUL! Du kan också fylla i formuläret här på sidan.
För ytterligare info om Bäcks historia och dess gårdar, se bifogad förteckning av skrifter/böcker. Stadsarkivet tel. 026-179956

Formulär för utskrift: Gårdens historia (pdf)

Bäcks byförening genom Ulf Michael Johansson tel.130157

[ninja_forms_display_form id=4]

Ps. Du är givetvis också mycket välkommen att själv närvara vid våra resterande cirkelträffar på Furugården
Följande datum.
Ons 5 nov kl.18-20
Ons 3 dec kl.108-20
Ds.

Äldre nyheter

Få senaste nytt från grannen i Bäck

Du som bor i Bäck, anmäl dig till föreningens nyhetsbrev så får du med jämna mellanrum information om vad som händer i byn direkt i din inbox.