Byföreningens definition av Bäcks by

På vår Facebooksida kom det en fråga om vilka gränser som var satta för Bäcks by. Som jag hoppas att alla vet är föreningen öppen för alla som finner glädje och sammanhang i vår förening. Därav inte sagt att vi inte har vår egen geografiska definition av vad som ingår i Bäcks by. Vi har också inskrivet i stadgarna att: ”Alla som har betalat medlemskap samt bor i Bäcks by har rösträtt med begränsningen endast en röst per hushåll.” Här nedan ser ni en kartbild där vi ritat vår definition av Bäcks bys gränser.

Definition av Bäcks by

Alla som deltog vid det första tillfället av studiecirkeln om Bäcks byhistoria vet att byn historiskt sett är större bland annat med platser som Slättan, Klapperstensfältet och Bäcks fäbodar inräknade. Så vem vet, till nästa årsmöte kanske någon lägger en motion om att utvidga gränserna?

 

Äldre nyheter

Tack alla häxor och monster!

Tack alla häxor och monster!

SPÖKVANDRING Oj, vilken läskig men härlig kväll det blev på spökvandringen under halloween. Tusen tack alla som kom och skrämdes i skogen. Så coola och snygga dräkter syntes överallt! Hoppas ni som gick inte blev alldeles för skraja!Tack alla volontärer, fixare och...

läs mer
Bilder från HLR kursen

Bilder från HLR kursen

I oktober samlades ett gäng på inte mindre än 10 tjejer från byn för att lära sig HLR (Hjärt och lungräddning) och första hjälpen nere på Walabogården. En superkurs med så mycket livsviktig information. Riktlinjerna för HLR ändras ibland och då är det bra att veta vad...

läs mer

Få senaste nytt från grannen i Bäck

Du som bor i Bäck, anmäl dig till föreningens nyhetsbrev så får du med jämna mellanrum information om vad som händer i byn direkt i din inbox.